Ny baristaserie fra Friele

Publisert Sist oppdatert

Barista Single Origin er kaffehusets nyeste satsing på spesialkaffe.

– Vi har utviklet disse produktene i samarbeid med en av Bergens ypperste baristaer, sier produktsjef Torunn Martin ved Kaffehuset Friele i en pressemelding.

– Single origin betyr at kaffen kommer fra et bestemt geografisk område eller region. Barista-serien består utelukkende av lys- og mellombrente varianter, fordi spesialkaffens særegenheter må få komme til sin rett. Mørk brenning egner seg bedre for blandinger, forteller Martin videre.

De fem variantene

Barista Single Origin serien består av fem varianter hele bønner:

Nuevo Sendero fra Santa Rosa i Guatemala er en kaffe med blanding av kaffetypene vasket Caturra, Catuai og Bourbon som gir en kraftig kaffe med lav syrlighet og lang ettersmak. Skygggetrærne i området gir nødvendig beskyttelse mot solen, og bevarer fuktigheten i jorden. Kjølige netter fører til en sakte modning for denne høytvoksende kaffen, noe som resulterer i en smaksrik kaffe. Skyggetrærne bidrar også til å bevare økosystemet og sammen med vulkansk jordsmonn gir dette gunstige forhold for kaffedyrking.

Pitalito fra Huila i Colombia er en kaffe med blanding av kaffetypene vasket Typica og Caturra, som gir en søt og fyldig kaffe med lav bitterhet og noter av vanilje. De fleste Cup of Excellence bidrag kommer fra Huila, som regnes som Colombias beste kaffedistrikt. Her dyrkes kaffen frem på små familiedrevne farmer hvor nedarvet kunnskap og et rikt jordsmonn, bidrar til den fyldige og fruktige smaken.

Ipanema Bourbon fra Sul de Minas i Brasil er en gul Bourbon, som er en av verdens eldste og mest utsøkte kaffesorter. Den dyrkes blant annet på farmen Ipanema, 1300 moh. I det kuperte og solfylte landskapet modnes avlingene langsomt, noe som gir en fyldig, søt og lett syrlig kaffe.

Mount Kenya fra Embu i Kenya er en vasket bourbon. Ved foten av Mount Kenya finner man noen av verdens mest utsøkte og karakteristiske kaffesorter. Aromaen gir sterke assosiasjoner til blomster, frukt og te. Kaffen er rik på bæraktig sødme, balansert med perlende syrlighet og brent akkurat nok til at fylden kommer frem.

Blue Java fra Indonesia er en semivasket Caturra. Denne kaffen fra Indonesia kjennetegnes av bønnenes blålige farge. Kaffen dyrkes 1400 meter over havet der jordsmonnet setter sitt tydelige preg på smaken. Intens aroma. Kaffen har en fyldig, krydret og bittersøt smak som flyter lett i munnen.

 

 

 

Powered by Labrador CMS