Ørjan Johannessen gir seiersintervjuet, sammen med coach Odd Ivar Solvold og commis Jimmy Øien.

Norge til topps i Bocuse d’Or

LYON (Hotellmagasinet): Ørjan Johannessen ble femte nordmann som gikk til topps i Bocuse d'Or!

- Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen: 95 prosent på presentasjon. 100 prosent på smak, sa Ørjan Johannessen etter at han hadde levert sine bidrag, og idet den lange ventingen på dommen begynte. 

Johannessen og Commis Jimmy Øien serverte perlehøne og brunørret med kamtsjatka-krabbe som sine hovedretter. Og det var nok til å gå til topps i det som regnes som kokkenes VM.

- Himmel eller helvete

Norge vant med poengsummen 1662 poeng, bare ni poeng foran sølvvinner USA, mens Sverige ble nummer tre med 1610 poeng. 

- Det er en stor prestasjon, og en drøm som går i oppfyllelse, jublet Ørjan Johannessen til Hotellmagasinet rett etter seieren.  

Sverige og USA var omtalt som to av favorittene, og da det ble klart at de fikk sølv og bronse, var spenningen ulidelig i den norske leiren.

- DA var det himmel eller helvete. Heldigvis ble det himmel, smiler en ekstatisk Johannessen.

Høy norsk stemning

Kvart på sju kunne "Ja, vi elsker" runge ut over høyttalerne i arenaen i Lyon. 2000 tilskuere var til stede under finalen, der det norske laget kjempet mot 23 andre lag, og en svært høy andel av de tilstedeværende var norske.

Hele konkurransen varte fem og en halv time, og Norge leverte faktisk kjøttretten 46 sekunder for sent - uten at det fikk noen betydning for utfallet.

Familiebedrift

Ørjan Johannessen representerer også Bekkjarvik Gjestgiveri Austevoll i konkurransen. Der er Ørjans foreldre Asta og Øystein, og både hans søster og bror jobber der. Han var også med i Bocuse d'Or i 2013, men havnet da utenfor pallen. Trøstepremien den gang var prisen for beste fiskerett. 

- Jeg reiste over hodet ikke ned for å vinne en fiskepris i år, ler Johannessen.

Tidligere norske vinnere av konkurransen er Bent Stiansen, Terje Næss, Charles Tjessem og Geir Skeie. 

Hotellmagasinet kommer tilbake med flere reaksjoner fra vinneren utover kvelden.

Priser: 

Gull: Norge!

Sølv: USA

Bronse: Sverige

Beste kjøtt (Prix Special Viande: Finland

Beste fisk (Prix Special Poisson): Japan

Beste Commis: Finland

Beste promotering: Argentina

Beste poster: Ungarn

 

Til toppen