Kunsthotell i havgapet

Publisert Sist oppdatert

























Interessen for Hotell Marena på Andenes i Andøy, lengst nord i Nordland har vært veldig bra så langt. F. V. Hotelleier Tore Strøm, datteren Kathrine Marie Eponine Strøm og fotograf Espen Tollefsen foran nyhotellet i Storgata.


Våren 2009 åpnet Hotell Marena sine dører. Både innbudte gjester og lokalbefolkning strømmet til, og på åpningsdagen var omlag 250 mennesker innom bare for å titte.

Det er 12 rom på hotell Marena, 12 ulike og unike rom der hvert og ett har blitt oppkalt etter eventyr av den avdøde forfatteren Regine Normann fra Bø i Vesterålen.

– Vi hadde lyst til at gjestene skal oppleve hvert rom som et nytt eventyr, sier Kathrine Strøm.

Når hotellet åpnet sine dører for publikum hadde de sågar hyret inn unge skuespillere til å være liksomgjester på rommene. En spesiell opplevelse, syntes mange.

Andenes er et lite fiskevær med rundt 4300 innbyggere. De seneste året har mange flyttet fra Andøy kommune. Det betyr likevel ikke at stedet har stagnert, mye spennende skjer både på kultur og reiselivsfronten.

Andenes har fra før av både hotell, flere rorbuanlegg, vandrehjem og privat overnattingsmuligheter for tilreisende. Hotell Marena markedsfører seg som hotellet med de vakreste rommene.

FRISK SATSING

– De øverste to etasjene i forretningsbygget fra 70-tallet har de seneste årene vært utleid som kontorer, men hadde stått tomt et par år, sier Tore Strøm. Det var jo for ille å bare la det stå slik. Så da hans datter, Katrine Marie Eponine Strøm med ideen om hotell, fikk den vokse og gro. Far og datter Strøm bestemte seg for å satse.

Seks - sju millioner kroner har Tore Strøm investert. Bygget er rehabilitert både utvendig og innvendig, det meste av arbeidet har Strøm gjort selv. Hotell Marena framstår i lekkert grått, med en fin fasade. Og beliggenheten er supersentralt.

Katrine er en profesjonell og nyskapende skuespiller - og pappa Tore er vel vant med at datterens ideer både er mange og utradisjonelle.

Hotellet er da også blitt utsmykket på en spesiell måte, med bilder av fotograf Espen Tollefsen som hun hadde et prosjekt sammen med under Festspillene i Nord-Norge.

– Vi arrangerte teater i butikkvinduer, og jeg falt pladask for fotografiene til Espen, sier Katrine. Naturbildene hans ble da forstørret opp i kjempeformat på aluminium.

Espen fotograferer ofte elementer og framenter i naturen, og bildene som utsmykker hotellveggene er hentet fra den eksotiske og vakre Andøynaturen.

– Jeg liker å ta utsnitt av noe stort og forstørre det enda større, sier han.

Hvert rom på Hotell Marena er forskjellige, og har fått sitt personlige bilde som fyller store deler av en vegg. Hav, fjell, tang - fotografert på en annen måte enn vi er vant til å se.

Interiørarkitekt Kari Ruud fra Oslo har gitt romme sin egenart, tilpasset fotografens bilder. Veggene har forskjellige farger, møblene, ja til og med lampene er ulike.

– Hun er en meget erfaren designer, og har gjort mange spennende innredningsjobber. Vi er veldig fornøyd med hennes arbeid her, sier Tore Strøm, som selv er malermester av yrke.

FAMILIENS NYE HOBBY

Det sjarmerende, lille hotellet har nå blitt familien Strøms nye hobby.

– Når familien møtes snakker vi om hotelldrift hele tida, det er artig at vi som familie kan skape noe sammen, sier Katrine. Vi lærer stadig noe nytt.

Mamma Sonja, har alltid vært veldig glad i å bake kjeks og småkaker, sørger for at gjestene hele tiden har noe nybakt til morgenkaffen. Kjeks plassert på gjennomsiktige, flotte glass ved siden av kaffemaskinen i resepsjonen.

De har også inngått avtale med kafe Teria om frokostservering for de som ønsker det. Men vurderer å få bygget en liten frokostsal med tida.

– Vi hadde aldri trodd at det skulle ta så mye tid å drive hotell, og har fått oss noen overraskelser underveis. Men først og fremst er det veldig artig prosjekt, sier Katrine og smiler.

De hadde trodd at de fleste kom til å bestille på nett, men så langt er det kun 12 prosent av gjestene som har gjort det. De trodde også de kunne ha en ubetjent resepsjon, men har innsett det må være noen til å ta imot gjestene. På ettermiddager arbeider yngstebror Strøm i resepsjonen.

På dagtid samarbeider de med Husfliden, som holder til i hotellets første etasje. Og deres kreative utstillingsvindu er bare med på å gjøre hotellfasaden enda penere.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS