Konkurranse: Har du "Norsk på menyen"?

Er du opptatt av å fremme norske råvarer og matkultur? Er formidling av opprinnelse og identitet en del av menyen på ditt spisested? Da bør du klikke her.

Matmerk oppfordrer nå alle landets spisesteder til å delta i konkurransen «Norsk på menyen». Vinnermenyen skal løfte frem norske råvarer og tradisjoner både gjennom maten som serveres, og gjennom språket som benyttes i beskrivelsen av rettene. Det legges vekt på bruk av lokale og norske råvarer, og at menyen på en lettfattelig og fengende måte formidler tradisjoner og tilhørighet.

Heder, ære og penger

Prisen deles ut i forbindelse med Fagdag for norsk mat i Oslo den 27. oktober og består av et stipend på 25.000 kroner. Stipendet skal brukes til reiser, kurs eller utdanning som skal inspirere arbeidet med å fremme norsk mat og matkultur. Menyene blir vurdert av en bredt sammensatt og uavhengig jury, bestående av fagpersoner innen matproduksjon, reiseliv og norsk språk.

Kriteriene er som følger:

1. Maten: Menyen skal tydelig fremme lokale, regionale og nasjonale norske råvarer.

2. Språket: Presentasjonen skal være preget av god og riktig språkbruk med norske begreper og beskrivelser. Tydelig identitet og valg av navn på rettene, og fortellinger om hvor råvarene eller rettene kommer fra vil bli vektlagt.

Påmelding

Du kan delta ved å sende inn din meny til Matmerk, postboks 487 sentrum, 0105 Oslo, eller til marit.strand@matmerk.no innen den 2. oktober.

Har du ideer til restauranter som burde delta i konkurransen, gå inn på Matmerks Facebookside og legg igjen ditt forslag. Man kan også ringe Marit Strand på telefon 926 14 992.

Får designe fremtidens møterom

Når Clarion Hotel The Hub åpner i mars 2019, får studenter og designinteresserte en unik mulighet til å utforme et av hotellets møterom med konsept, design og navn. Vinneren av «Creative Room Challenge» får ideen sin satt ut i live på det som skal bli landets største konferansehotell. Les hele saken

Til toppen