KOM TIL LOM!: 13.-14. november blir det en unik sjanse til å oppleve den danske stjernekokken Claus Meyer på konferansen Kokken, bonden og reiselivet.

Kokkestjerne til «Brimi-festival»

Den danske stjernekokken og grunnlegger av Noma, Claus Meyer, kommer til Lom og matkonferansen Kokken, bonden og reiselivet.

Publisert

For mange er nok Claus Meyer kjent for å ha vært med på å starte Michelin-restauranten Noma, som har vært kåret til verdens beste restaurant fire ganger etter 2010. Den danske kulinariske gründeren og mataktivisten har mange jern i ilden, som er drevet av et glødende engasjement for smakfull, gjerne enkel mat, laget av gode råvarer.

HJEM: Meyer har nylig flyttet hjem til København, etter tre år i New York, der han blant annet startet Great Northern Food Hall, restauranten Agner og nylig Brownsville Community Culinary Center i New York, som skal gi fattige unge en ny fremtid.

Meyer regnes også som grunnlegger av filosofien og revolusjonen «Det nye nordiske kjøkkenet». De 10-15 siste årene har det skjedd en stor utvikling i restaurant-bransjen i de nordiske landene.

Tilbake til København

Meyer har nylig flyttet tilbake til København, etter tre år i New York. Der startet han blant annet Great Northern Food Hall og restauranten Agern.

Den 13.-14. november holder Meyer foredrag under konferansen «Kokken, bonden og reiselivet» som går av stabelen i Lom i Gudbrandsdalen. Arrangør av konferansen er Opplæringskontoret Brimikjøken, som gir unge kokker utdanning etter Arne Brimi sin matfilosofi. Matfilosofien til stjernekokken fra Lom er også i tråd med «det nye nordiske kjøkkenet».

– Claus reiser ikke rundt til veldig mange steder. Han reiser til venner, og det er veldig stort for oss og få Claus hit til konferansen, sier Arne Brimi.

NB: Saken fortsetter under bildet.

INVITERER: Arne Brimi sier det er stort å få besøk av Claus Meyer.

En trio som trenger hverandre

Konferansen Kokken, bonden og reiselivet har som mål å engasjere, motivere og skape stolthet på tvers av fagfelt og bransjer. Turisme i Norge har i flere år hatt en enorm vekst, og flere destinasjoner har fått internasjonal oppmerksomhet.

– De tre fagfeltene er avhengige av hverandre. Bonden skaffer råvarer og holder vårt unike kulturlandskap ved like. Kokken bruker råvarene, gjerne lokale og kortreiste, og reiselivet selger smak og opplevelser til besøkende, sier Bjørg Aaseng Vole, daglig leder hos Opplæringskontoret Brimikjøken.

Stort å få Meyer til Lom

Kokken, bonden og reiselivet åpnet påmeldingen til konferansen i dag, 3. september, og det er flere spennende navn på plakaten. Det er stort å få Meyer til Lom.

– Vi er veldig stolte av å få Claus Meyer til Lom. Han er en god formidler og svært opptatt av faget, sier Aaseng Vole.

Fakta om Kokken, Bonden og Reiselivet

Konferansen inviterer til matnyttige dager i Lom den 13.-14. november. Om du er kokk eller bonde, tradisjonell eller utradisjonell, reiselivsbedrift, utdanningsaktør eller politikar, eller berre glad i god norsk mat –  velkomen til Lom!

Målet med denne konferansen er å skape begeistring og stoltheit på tvers av fagfelta,  gi ny motivasjon og samtidig vera med å sikre rekrutteringa til matfaget.

Arrangør er Opplæringskontoret Brimikjøken, i samarbeid med Sparebank 1 Lom og Skjåk,  Lærlingkontoret Gudbrandsdalen, Nasjonalparkriket Reiseliv, Visit Jotunheimen og Regionrådet for Nord-Gudbrandsdal. Konferansen vart arrangert for fyrste gong i 2016.

Powered by Labrador CMS