Kjøper 18 hoteller i Tyskland

Pandox har i helgen inngått en avtale om kjøp av 18 hotelleiendommer i Tyskland.

Oppkjøpet er verdt rundt 400 millioner euro, tilsvarende drøyt 3.700 millioner norske kroner, på gjeldfri basis. Det skriver E24.

Med på kjøpet får Pandox 3.415 hotellrom.

– Hotellene er posisjonert i det øvre midtmarkedssegmentet, med en velbalansert etterspørselsmiks, og er primært markedsført under merkevarenavnet Leonardo Hotels, skriver selskapet i en pressemelding.

25-års leie

Samtidig er det signert en 25-årig inntektsbasert leieavtale med Fattal Hotels for alle hotellene. Fattal er sammen med Leopard Group en av selgerne.

Det er ventet at avtalen vil øke Pandox renteinntekter med rundt 250 millioner svenske kroner og kontantinntjeningen med rundt 150 millioner kroner i 2016, dersom avtalen sluttføres før årsskiftet.

Avtalen er gjort i samarbeid med Eiendomsspar AS, som blir en minoritetseier med 5,1 prosent. Eiendomsspar, ledet av den profilerte investoren Christian Ringnes, eier også Pandox sammen med Sundt AS.

 

 

Får designe fremtidens møterom

Når Clarion Hotel The Hub åpner i mars 2019, får studenter og designinteresserte en unik mulighet til å utforme et av hotellets møterom med konsept, design og navn. Vinneren av «Creative Room Challenge» får ideen sin satt ut i live på det som skal bli landets største konferansehotell. Les hele saken

Til toppen