JUBEL: Mathallen Tromsø, med Madelen Camilla Rolland og Jon Erlend Matre + lagleder Gunnar Jenssen vant kokkekonkurransen.
JUBEL: Mathallen Tromsø, med Madelen Camilla Rolland og Jon Erlend Matre + lagleder Gunnar Jenssen vant kokkekonkurransen. (Foto: Hilde Veum/NHO Reiseliv.)

Jublet for gull i Norgescup!

Jubelen stod i taket da vinnerne ble kåret i Norgescup for lærlinger i helgen. Sjekk hvem som jublet høyest her.

Etter en spennende konkurransedag og mye godt arbeid kåret dommerne i Norgescup for kokk og servitør verdige vinnere. Vinnerne ble presentert under en flott bankett på Scandic Hotel Stavanger Forus.

På kokkesiden var det Tromsø som hadde aller størst grunn til å juble. For det var Troms Mathallen med lærlingene Madelen Camilla Rolland og Jon Erlend Matre, samt lagleder Gunnar Jensen som leverte det beste resultatet.

For kokkefaget ble det følgende plassering:

1. Mathallen Tromsø, Madelen Camilla Rolland og Jon Erlend Matre + lagleder Gunnar Jenssen.

2. Renaa Restauranter AS, Vilde Syversen og Mari Rosland + lagleder Sven Erik Renaa.

3. Vaaghals/Brasserie France, Thomas Mythe og Robert Haugen + lagleder Christer Rødseth

Servitørjubel

I mesterskapet for servitører var det Lærlingekompaniet Oslo fra Cru Vin og Kjøkken og BA 53 med Jenny Nguyen og Ole August Rosengren, samt lagleder Kim Høiem Rønning som trakk det lengste strået.

NB: Saken fortsetter under bildet.

BESTE SERVITØRER: Lærlingekompaniet Oslo med Jenny Nguyen og Ole August Rosengren + lagleder Kim Høiem Rønning vant gull i servitørkonkurransen. Foto: Hilde Veum/NHO Reiseliv.


Slik så pallen ut:

1. Lærlingekompaniet Oslo, Jenny Nguyen og Ole August Rosengren + lagleder Kim Høiem Rønning.

2. Statholdergaarden, Jens Nornes og Benjamin Einar Hansen-Ormann + lagleder Natascha Stiansen.

3. Statholdergaarden/Renaa, Jenny Riisnæs og Hussein Albederi + lagleder Amalie Lerbukt

Vinnerene av Norgescup 2018 vil presentere Norge i Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger.

NB: Saken fortsetter under bildet.

EDELT METALL: Disse medaljene var det rift om i helgen konkurranser. Foto: Hilde VeumNHO Reiseliv.

Omfattende meny

I løpet av dagen ble det servert mange gode tre-retters middager med som hadde følgende utgangspunkt:

Forrett

Liveche Kylling fra Nortura: hovedråvarene skal utgjøre 60 % i mengde og smak

Byggryn fra Skjåk må inngå

Grønnsaker fra BAMA som skal benyttes: rosettkål og artiskokk

TINE Økologisk H-melk

Hovedrett

Sterling Kveite fra Ryfylke

3 stk hele 1- 1.5 kg Sterling kveite, samt Strandkrabber og Ørretrogn, levert av Lerøy

Hovedråvarene skal utgjøre 60 % i mengde og smak

Grønnsaker fra BAMA som skal benyttes: jordskokk og purreløk

TINE Økologisk smør skal benyttes

Dessert

Valrhona JIVARA 40% melkesjokolade varenr 4658 Gulrot og appelsin fra BAMA TINE Økologisk Yoghurt Naturell og TINE Kremfløte

– Gratulerer

Vi avslutter med en hilsen fra arrangøren.

– Norges Kokkemesters Landsforening og Kokkenes Mesterlaug Rogaland ønsker å gratulere dagens vinnere av Norgescup 2018. Vi takker alle sponsorer, dugnadshjelp fra eget laug og laug fra hele landet, gjester, dommere og deltakere for en kjempeinnsats i Norgescup 2018 og vel møtt til Norgescup 2019.

Til toppen