Hjemmehåpene infridde

Kokkelærlingene fra Spiseriet i Stavanger gikk til topps i helgens NM. På servitørsiden ble det "fransk" seier.

Publisert Sist oppdatert

Kokkelærlinger fra Stavanger-restauranten Spiseriet og servitørlærlinger fra restauranten Brasserie France i Oslo gikk helt til topps i årets NM.

Konkurransen ble arrangert på Jåttå Videregående skole i Stavanger. Fredag kjempet 20 kokkelag og åtte servitørlag om de seks finaleplassene for henholdsvis kokk- og servitørlærlinger. Finalen gikk lørdag.

Og det ble hjemmehåpene fra Spiseriet som kunne feire mest etter finalen.

1. plass: Spiseriet (Stavanger) Arja Pedersen, Kim Lamram og lagleder Andre Slettvoll.

2. plass: Color Line Fantasy (Vestfold KM) med Marius Frostad Skundberg, Mari Strand og lagleder Marius Magnesen.

3. plass: Alvøparken/Norsk Sjømatsenter (Bergen) med Camilla Engstrøm, Fillip K. Berg og lagleder Tina Pedersen.

Vinnere servitørlærlinger:

1. plass: Brasserie France (Oslo) med Frida Willard Bjørkvold, Mathias Toresen og lagleder Marianne Myhre Sundal

2. plass: Statholdergaarden (Oslo) med Bjarki Dagur Magnusson, Henrik Bøe og lagleder Maiken Løkke.

3. plass: To Rom og Kjøkken (Trondheim) med Madelen Novik Woje, Joakim Stokke og lagleder Thora K Knutsdottir.

– Sterk prestasjon

De to vinnerlagene i NM går videre til Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Trondheim 17. og 18. april.

– Å vinne NM for kokk- og servitærlærlinger er en sterk prestasjon. NHO Reiseliv gratulerer vinnerne og ønsker dem lykke til i det nordiske mesterskapet. Vi ønsker også alle deltakerne i konkurransen lykke til på veien mot fagbrev og videre i karrieren, sier Vibeke Myrstad, fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

Norgescup ble arrangert første gang i 1989. Med unntak av i 1990 er samtlige finalerunder blitt holdt i Stavanger. Oppgavene under semifinale og finale skal være utfordrende og tilfredsstille kravene til den nasjonale fagopplæringen.

 

Powered by Labrador CMS