Her er teamene til Årets Kokk
Hvem blir Norges representant i Bocuse d´Or 2020? Svaret får vi 24. september. Her er årets deltakere, commiser og coacher.
Konkurransen vil finne sted i Mathallen i Oslo, tirsdag 24. september. I går ble samtlige team presentert på Thon Hotel Bristol i Oslo, samt startrekkefølge og menyer.
Vinneren får representere Norge i Bocuse d´Or Europa i 2020 og Bocuse d´Or i Lyon 2020.
Her er årets deltakere i Årets Kokk 2019:
Team Dalelv
Kandidat: Øyvind Bøe Dalelv, 29 år fra Bodø. Kjøkkensjef på Michaels, Oslo.
Commis: Tobias Gabrielsen, 19 år fra Kirkenes. Kokk på Statholdergaarden.
Coach: Håkon Solbakk, 27 år fra Nærøy. Kjøkkensjef på Nordøst i Oslo.
Team CAP
Kandidat: Christian André Pettersen. 30 år fra Bodø. Fisketorget i Stavanger.
Commis: Even Strandbråten Sørum, 20 år fra Begna. Kokk på Fagn i Trondheim.
Coach: Rasmus Johansen Skoglund, 29 år fra Bodø. Konseptansvarlig på Jag Concepts i Bodø.
Team Werkland
Kandidat: Håvard Werkland, 25 år fra Kyrksæterøra. Souschef Speilsalen i Trondheim.
Commis: Runa Ailin Kvendseth, 22 år fra Ekeberg. Kokk på Speilsalen i Trondheim.
Coach: Thomas Johansen Borgan, 38 år fra Rørvik. Eier av Kraft Bodega i Trondheim.
Team MDK
Kandidat: Marius Dragsten Kjelsrud, 26 år fra Stjørdal. Chef de partie på Spiseriet Stavanger Konserthus.
Commis: Ingrid Løland, 20 år fra Sola. Kokk på Spiseriet Stavanger Konserthus.
Coach: Siurdur Rangarsson, 35 år fra Island. Daglig leder på Spiseriet Stavanger Konserthus.
Team Bendi
Kandidat: Filip August Bendi, 31 år fra Sandnes. Kreativ utvikler på Thon Hotel Bristol, Oslo.
Commis: Eline Sofie Sunde, 21 år fra Stavanger. Kokk på Thon Hotel Bristol.
Coach: Sebastian Myhre, 34 år fra Oslo. Kjøkkensjef ved Stallen og Fyr Bistronomi i Oslo.
Ellevill dommersamling
På dommersiden er det knapt mulig å få en bedre line up. Her har vi flere Bocuse-vinnere, kokkestjerner og celebriteter.
Rasmus Kofoed, Bocuse-kokk, gjestedommer, Geranium, CPH
Esben Holmboe Bang, Gjestedommer, Maaemo, OSL
Kjetil Gundersen, NKL’s dommerrepresentant, Bama, OSL
Tom Victor Gausdal, President Akademiet 2019-2021, Lava Oslo
Bent Stiansen, Bocuse-kokk Akademiet, Statholdergaarden, OSL
Lars Erik Underthun, Bocuse-kokk Akademiet, Feinschmecker, OSL
Eyvind Hellstrøm, Bocuse-kokk Akademiet, Hellstrøm, OSL
Odd Ivar Solvold, Bocuse-kokk Akademiet, Mathjelpen Odd Ivar Solvold
Charles Tjessem, Bocuse-kokk Akademiet, Villa Skeiana, Sandnes
Sven Erik, Renaa Bocuse-kokk Akademiet, Renaa, SVG
Gunnar Hvarnes, Bocuse-kokk Akademiet, Hvarnes, NOR
Ørjan Johannessen, Bocuse-kokk Akademiet, Bekkjarvik Gjestgiveri, AUS
Christopher W. Davidsen, Bocuse-kokk Akademiet, Speilsalen, TRD
Jens Peter Kolbeck, Bocuse-kokk, Danmark
Rettene
Tallerkenrett : Vaktel, vaktelegg og rotgrønnsaker
Råvarer: Ryfylke vaktel og vaktelegg, pastinakk fra Reier Gård, purre fra Egeland Gård, regnbuegulrot fra Hegsvold Gård
Fatrett: Arktisk sei med løk og grønnkål
Råvarer: Arctic Supreme Sei, Blåskjell, taskekrabbe, hjerteskjell, løk fra Vang Gård, grønnkål fra Vang Gård
Nyheten Årets Unge Kokk
Nytt i år er at Stiftelsen Årets kokk også arrangerer rekrutteringskonkurransen Årets unge kokk. Nyheten ble gjort kjent i april 2019. Her er kandidatene og deres team.