Heder til trøndere

Flere «trønder-spesialiteter» ble nylig hedret av mat- og landbruksministeren.

– Gratulerer Trøndelag! Dere har lokalmatprodusenter som er «forrest i skoa», og vet å utnytte de lokale ressursene og smakene, sa statsråd Jon Georg Dale, da produsentene Smaken av Røros og Gangstad Gårdsysteri mottok Spesialitet-merket under matfestivalen Oi!

Det var bærsausen «Flytende tyttebær» fra Smaken av Røros, «Ekte Vanilje fløteis» og «Iskake med vanilje og jordbær» fra Gangstad Gårdsysteri som under den trønderske matfestivalen fikk hedersmerket Spesialitet.

Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim.

Kalde fristelser

Astrid Aasen på Gangstad Gårdsysteri er fornøyd med å ha fått hedersmerket på enda flere av sine produkter:

– Vi har hatt Spesialitet-merket på ostene våre i lengre tid, og føler at merket løfter produktene og tydeliggjør kvaliteten. Dessuten gjør Spesialitet det lettere for forbruker å finne produkter med gode, norske råvarer og ren, unik smak, mener hun.

– Vi er derfor glade for å motta Spesialitet-merket på to av våre istyper, «Ekte Vanilje fløteis» og «Iskake med vanilje og jordbær». Dette er to stolte produkter som nå står enda stødigere i markedet, fortsetter Aasen.

De kalde fristelsene fra Gangstad Gårdsysteri lages på håndverksmessig vis av fersk melk fra egen gård, rikelig med fløte, solmodne bær fra nærområdet i Trøndelag og lokale egg.

Inspirasjon til utvikling

Også Kjetil Reinskou i Smaken av Røros er godt fornøyd med hedersmerket for bærsausen «Flytende tyttebær». Fra før har produsenten Spesialitet på sin «Kreklinggelé».

– Vi er stolte over og glade for å motta vårt andre Spesialitet-merke. Det gir inspirasjon til utvikling av nye produkter basert på unike norske mattradisjoner og produkter som er basert på de flotte råvarene vi kan høste her, sier han.

«Flytende tyttebær» er en ny type bærsaus laget av økologiske tyttebær plukket i fjellområdene rundt Røros. Råsaft fra tyttebær kokes med økologisk sukker, og smakes til med balsamicoeddik og utvalgte krydder. Resultatet er et friskt og spennende tilbehør til viltkjøtt og fisk eller som saus til dessert.

Får designe fremtidens møterom

Når Clarion Hotel The Hub åpner i mars 2019, får studenter og designinteresserte en unik mulighet til å utforme et av hotellets møterom med konsept, design og navn. Vinneren av «Creative Room Challenge» får ideen sin satt ut i live på det som skal bli landets største konferansehotell. Les hele saken

Til toppen