Går for OL-gull

I helgen skal kokkelandslaget kjøre full generalprøve i forkant av OL i Erfurt. Nå håper de på mye publikum på Mathallen i Oslo.

Norges kokkelandslag ligger i hardtrening før den mest prestisjefylte matkonkurransen i verden. Fra 22. oktober arrangeres OL i den tyske byen Erfurt, men før det kan publikum få se stor kokkekunst når generalprøvene arrangeres på Mathallen i Oslo fra førstkommende fredag.

Kokkelandslaget består av et seniorlag og et juniorlag, og på begge lagene finnes Norges beste konkurransekokker og kokketalenter.

Går for gull

Den siste tiden har landslagene hatt samlinger på Mathallen hvor det er jobbet mye med teknikker, smaker og nye kombinasjoner, for å skape den beste menyen når de skal representere Norge under OL.

– Vi reiser ikke ned for å delta. Målet er gull i begge kategorier og vi er ikke alene om å ha disse ambisjonene. Marginene blir mindre for hvert år og det vil bli tett i toppen, sier manageren for de to lagene, Jostein Medhus (bildet under).

Under forrige OL i 2012 fikk senior- og juniorlaget begge sølv. (Saken fortsetter under bildet)

Trene under press

Det er under en måned til det braker løs i OL og trening under konkurranserelevante omgivelser er viktig. Det rigges derfor opp et kjøkken på torget i Mathallen hvor lagene skal kokkelere etter de samme reglene som under OL, og hvor en rekke av de mest kjente kokkene i Norge skal bedømme innsatsen.

– Vi håper det kommer mange publikummere som kan være med og legge press på deltagerne, sette stemningen rundt generalprøvene, og ikke minst: Få se våre beste kokker «in action», forteller manageren, som til daglig jobber på nettopp Kulinarisk Akademi.

Action hele helgen

Fredag 7.oktober serverer seniorlaget sin tre-retters middag. Fra kl.12:00 starter forberedelsene som publikum kan følge med på. Bordsetting er fra kl. 18:00.

Lørdag 8. oktober serverer juniorlaget sin tre-retters middag. Fra kl.12 starter forberedelsene, og bordsetting er kl.18:00.

Søndag 9. oktober lager juniorlaget sin spiselige buffet.  Og fra kl.11:00 kan publikum også få inspisere seniorlagets kaldmatbord. Det vil bli vist film om hvordan disse kunstverkene har blitt til.

Det hele finner sted på torget til Mathallen Oslo, hvor det i tillegg vil bli underholdning med konferansier, musikkinnslag og live streaming fra kjøkkenet.

Tøffe krav

OL i kokkekunst arrangeres hvert fjerde år i Erfurt. Juniorlaget, hvor alle må være under 25 år, vil konkurrere i to ulike konkurranser: 3- retters middag til 60 personer og spiselig buffet til 12 personer. Sistnevnte er en helt ny konkurranseform så det er knyttet store forventninger til hvordan de ulike landene vil løse oppgaven.

Seniorlaget vil også konkurrere i to konkurranser og deres oppgaver vil være langt mer omfattende. De skal servere middag til 110 gjester og en kaldmatbordoppsett som inkluderer en showpiece.

Kokker fra "hele" landet

De som skal forsvare Norges ære er:

Seniorlaget

Kaptein er Alexander Østli Berg fra Drammen. Arbeidsted: Grand Cafe, Oslo.

Kokk Jimmy Øien fra Bamble. Arbeidssted: Palace Grill, Oslo.

Kokk Jan Erik Hauge fra Bremanger. Arbeidssted: Palace Grill, Oslo.

Kokk Emil Thorsvik fra Bærum. Arbeidssted: Strand Restaurant, Oslo.

Kokk Tony J. Martin fra Stavanger. Arbeidssted: Egget, Stavanger.

Kokk Håkon Solbakk fra Nord Trøndelag. Arbeidssted: Nordøst food and Coktails i Trondheim.

Kokk og konditor Mary- Ann Skjeie fra Stavanger. Arbeidssted: Huset, Svalbard.

Kokk Eirik Thomsen fra Østebø. Arbeidssted: Tango bar & kjøkken, Stavanger

Konditor Kaja Sofie Plessl Holli fra Oslo. Arbeidssted: Lysebu Hotell, Oslo.

Kokk/dessert Pavel Pavlov fra Bulgaria. Arbeidsted NB Sørensen 2 etg. Stavanger.

Kokk Filip August Bendi fra Sandnes. Arbeidsted NB Sørensen 2 etg. Stavanger.

Kokk Kåre Andre Hjartholm fra Masfjorden. Arbeidsted Søtt + Salt, Bergen.

Commis Julie Salmo fra Stord. Arbeidssted: Charles&de, Sandnes.

Commis Christian Honstad fra Kristiansund. Arbeidssted: Sentralen, Oslo.

Commis Vibeke Thomassen fra Stokke i Vestfold. Arbeidssted: Statholdergaarden, Oslo.

Commis Kjell Patrick Ørnen Johnsen fra Drammen. Arbeidssted: CWDcatering, Trondheim.

Juniorlaget

Kaptein Christer Rødseth fra Aurskog i Akershus. Arbeidssted: Vaaghals, Oslo.

Kokk Eirik Tufte fra Skedsmokorset. Arbeidssted: Arakataka Restaurant, Oslo.

Kokk Tonje Torvanger fra Sogndal. Arbeidssted: Statholdergaarden, Oslo.

Kokk Alekander Løkkeberg Vartdal fra Oslo. Arbeidssted: Sentralen, Oslo.

Kokk Fillip Klæboe Berg fra Bergen. Arbeidssted: Bare Vestland, Bergen.

Kokk Fredrik Van Opdorp fra Stavanger. Arbeidssted: Tango Bar og Kjøkken, Stavanger.

Kokk Henrik Falkensten fra Nevlunghavn i Vestfold. Arbeidssted: Happolati, Oslo.

Commis Aron Espeland fra Bryne. Arbeidssted: Vaaghals, Oslo.

 

Får designe fremtidens møterom

Når Clarion Hotel The Hub åpner i mars 2019, får studenter og designinteresserte en unik mulighet til å utforme et av hotellets møterom med konsept, design og navn. Vinneren av «Creative Room Challenge» får ideen sin satt ut i live på det som skal bli landets største konferansehotell. Les hele saken

Til toppen