En jublende glad Tobias Sletten rett etter seiren i VM.

Verdensmesteren på lassbærer er norsk

Tobias Sletten (18) fra Kongsvinger er tidenes yngste verdensmester på lassbærer. Kåringen skjedde på ElmiaWood 2013 ved Jönköping forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Den regjerende mesteren, svenske Martin Svensson, måtte nøye seg med bronse.

Favorittene var svenske og finske førere, med baltiske førere som outsidere. Virkeligheten ble annerledes. I semifinalene sto det mellom Sverige, Norge, Finland og Tyskland.

Det ble en jevn finale der begge førerne dro på seg straffestokker, og tårnene som førerne bygde av trekubber var vaklevorne.

Det siste momentet var å laste lassbærerne. Det har helt jevnt til den siste stokken. Med minste mulige margin gikk seieren til Norge.

- Nå skal vi ut og feire, meddelte Sletten, med pokal i hånda og medalje rundt halsen.

Tenåringen går på skogbrukssole i Kongsvinger. Det gjenstår ett år med praksis før han er utdannet fører.

Hvordan kan en student ta seg helt VM-finalen og vinne?

- Jeg har kjørt skogsmaskin i fire år, avslører Sletten etter seieren.

Familien driver nemlig en bedrift der han arbeider kveller og helger. Dette forklarer at han ikke var det minste nervøs frem til finalen.

- Men i finalen var jeg nervøs, medgir han, og mener det var derfor han dro på seg straffestokker.

Kampen om tredjeplassen ble en reprise av VM-finalen 2009. Da som nå satt Timo Nieminen fra Finland og Martin Svensson i hver sin maskin. Førerne hadde møttes i nok en finale, og før bronsefinalen sto det 1-1 i seire.

Det ble Svensson som stakk av med bronsen. Men gladest av alle i konkurransen som ble avholdt i slutten av forrige uke var tyske Günther Weisman:

- Om noen hadde fortalt meg at jeg skulle vinne sølvmedalje i dag, hadde jeg ikke trodd på det.

Verdensmester Tobias Sletten mottar pokal av Lars Göran Göransson. Nærmest står tidligere verdensmester Martin Svensson som ble nummer tre. Tyske Günther Weisman tok sølvet.
Powered by Labrador CMS