Frister med fersk sjømat

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Fersk sjømat skal lokke både fastboende og sommergjester i Sandefjord til Brygga 11, når kokkeverdensmester Geir Skeie nå er klar for sin første "ordentlige" sesong på Fiskerestauranten. 

I løpet av de knappe to månedene Brygga 11 holdt åpent før jul i fjor, var over 5000 gjester innom Fiskerestauranten. Dette må betegnes som en suksess. I vinter har restauranten vært stengt, men sommersesongen starter lørdag 30. april. 

 

- Da åpner vi også en helt ny uteservering, noe som i praksis fordobler kapasiteten på restauranten, forteller mesterkokk og daglig leder Geir Skeie i en pressemelding til Hotellmagasinet. 

Interessen for fisk og sjømat er stor, og det er lagt opp til en uformell atmosfære i autentiske omgivelser på Brygga 11. Med lokalt fiskemottak vegg i vegg har restauranten god tilgang på havets ferske delikatesser. Mesteparten av sjømaten kommer derfra, og dagens fangst går dermed rett i grytene på Brygga 11. Til et "folkelig" prisnivå. 

- Intensjonen er at flest mulig skal ha råd til å spise god sjømat. I tillegg er jeg selv en tilhenger av enkle retter der råvarene står i fokus, sier Geir. 

Menyen er tilpasset sommersesongen, med nykokte reker fra Skagerrak, blåskjell, østers og skalldyrfat, stekt, kokt eller grillet fisk, fiskesuppe og fiskeburger; bokstavelig talt et hav av retter å velge blant for store og små. Brygga 11 skilter også med en vinkjeller som er unik i norsk sammenheng, der man kan velge mellom viner til et par hundrelapper eller sjeldne viner som bare er å få tak i på noen håndfull andre steder i verden. 

 

- Brygga 11 er et sted for alle. Her kan du komme og spise god sjømat, men også hvis du bare ønsker å sitte på bryggekanten med et glass i hånden. Sandefjord er en sommerby, og Brygga 11 er det perfekte stedet å nyte både byen og sommeren – for ikke å glemme all den fantastiske sjømaten som er å finne i havet rett utenfor, sier den sommerklare kokken.

 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Gjengen på Brygga 11, fra venstre: Geir Skeie, Katrine Borg Larsen (vertinne/dessertsjef), Viktor Redin Lindberg (kjøkkensjef) og Ole Johan Horntvedt (restaurantsjef).
Powered by Labrador CMS