BESTE STAND: Stor jubel da Nortura Proff vant beste stand.

Disse vant på SMAK 2017

Det ble konkurrert i en rekke kategorier under Smak 2017. Her ser du hvem som vant hva.

Publisert

Det var en lang rekke konkurranser under de fire messedagene i Lillestrøm. Vi tror vi har fått med oss samtlige konkurranser, men har vi glemt noen, så hyl ut til tips@hotellmagasinet.no.

Beste stand:

På en messe med nærmere 400 utstillere hvor de fleste har lagt ned enormt med arbeid for å bygge gode, innbydende og funksjonelle utstillingsarenaer, er det hard konkurranse om å vinne prisen for beste stand. Denne gang var det Nortura Proff som trakk det lengste strået.

(Saken fortsetter under bildet)

 

BESTE STAND: Stor jubel da Nortura Proff vant beste stand.

Om Nortura Proffs vinnerstand mener juryen følgende; Den er veldig gjennomført, helhetlig og innbydende. Videre er det en åpen stand som inviterer til besøk. Stand-betjeningen var aktive, kunnskapsrike og veldig imøtekommende. Det var også imponerende å se hvordan Nortura Proff hadde lagt vekt på kompetansehevning i form av 3 – 4 seminarer pr. dag på standen.

– Du kan si den har en moderne innpakning for en tradisjonsrik leverandør, fremhever juryformannen.

Bilde: Hilde Klerck-Nilssen, Dinh Tran, Petter Brinchmann og Jan Arstad mottok prisen for beste stand på vegne av Nortura Proff. Petter Brinchmann kvitterte for prisen med å utrope SMAK 2017 til den beste messen i sitt slag. Foto: Ihne Pedersen. (Smak beste stand)

NM i pizzabaking:

Årets Norgesmesterskap i pizza-baking ble gjennomført på SMAK 2017 med kokkemesterlauget i Oslo som teknisk arrangør. Det ble konkurrert i to klasser, amerikansk og italiensk pizza.

VINNERE: De to Norgesmestrene Bodil Hasselknippe og Elio Corsi sammen med oldermann i Oslo-lauget, Asle Faannessen. Foto: Ihne Pedersen.

M-vinner i klassen for italiensk pizza ble Elio Corsi fra Eataly Ristorante på Aker Brygge. Hans smakfulle og tynnbunnede pizzaer var også med på å sikre ham NM-tittelen på forrige SMAK-messe i 2014. Han kan også skilte med toppresultater fra VM i pizzabaking tidligere.

NM-vinner i klassen for amerikansk pizza, ble også en tidligere Norgesmester; Bodil Hasselknippe fra Pizzastua i Asker. Hun vant tittelen i 2011.

Begge vinnerne ble berømmet av dommerpanelet for originalitet, kreativitet og smakfull pizza.

De to Norgesmestrene Bodil Hasselknippe og Elio Corsi sammen med oldermann i Oslo-lauget, Asle Faannessen. Foto: Ihne Pedersen

NM i maskinoppvask:

Ketil André Andreassen ble kåret til Norgesmester i maskinoppvask.

–Dette var fantastisk morsomt! Jeg elsker jobben som oppvasker og trives veldig godt på de tre stedene jeg har denne jobben: Sykehuset Østfold, Quality Hotel Fredrikstad og Fredrikstad stadion.

(Saken fortsetter under bildet)

 
– Jeg er opptatt av at vi løfter frem noen av dem som betjener en viktig del av kjøkkenutstyret, nemlig oppvaskerne. Dette er en meget viktig jobb som ikke er så synlig. Derfor er Bransjeforening for storkjøkkenleverandører i Norge, BFSN, arrangør av NM i maskinoppvak på SMAK 2017, sier Joe Harald Strand, daglig leder i foreningen.

STOLT: Vinner av NM i Maskinoppvask, Ketil André Andreassen flankert av bronsevinner Astrid Rønningen og sølvmedaljevinner Imad Aziz Assad Al Khalil. Foto: Ihne Pedersen.

Årets konditor:

Fargeglade kreasjoner og gode smaksopplevelser gjorde Tonje Holtungen til Årets Konditor.

SEIER: Tonje Holtungen ble en klar vinner i konkurransen Årets konditor. Foto: Ihne Pedersen.

- Dette var fantastisk morsomt! Jeg har bare konkurrert en gang tidligere, men nå får jeg jo flere muligheter sammen med landslaget, sa en glad Tonje Holtungen etter at hun ble kåret til Årets konditor på SMAK 2017.

Hun arbeider til daglig på Sjokoladesalongen i Vestfossen. Tonje tok fagbrev som konditor i 1999, og tre år senere tok hun også fagbrev som kokk. Nå er det søte fristelser i form av bakverk og kaker som opptar Tonje i yrkesmessig sammenheng, og ifølge dommerne var hun i en helt egen klasse i årets konkurranse.

Grégorie Poef vant sølvmedaljen, mens Christer Celso Johnsen og Coretin Le Gullellec delte tredjeplassen.

NM i Ung konditor:

Det var også høyt nivå og stor kreativitet i konditormesterskapet for lærlinger.

TALENT: Mani Baadstø var en fortjent vinner av konkurransen NM Ung konditor som ble gjennomført på SMAK 2017. Foto: Ihne Pedersen.

- Det deltakerne har prestert i NM Ung konditor, er i en helt egen klasse! I følge dommerne, hadde de aldri tidligere sett så gjennomførte og visuelt spennende bidrag i en lærlingekonkurranse, sier daglig leder i Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Gunnar Bakke.

Konkurransen ble vunnet av Mani Baadstø, mens Xiao Peng ble sølvmedaljevinner og Helene Gyland vant bronse.

NM i burger:

Ann Vestgren vant burger-NM.

–  Dette var «overwhelming»! Norsk-amerikanske Ann Vestgren var meget godt fornøyd med å gå til topps i det første Norgesmesterskapet i burger.

(Saken fortsetter under bildet)


Sondre Dahl fra Bien Snackbar i Bergen ble sølvmedaljevinner, og Anne-Lise Sørensen fra Patricias Gatekjøkken i Bardu tok bronseplassen.

JUICY: NM-vinner Ann Vestgren flankert av sølvvinner Sondre Dahl og bronsevinner Anne-Lise Sørensen. Foto: Ihne Pedersen.

– Jeg har jobbet hardt for denne seieren. Burger er et spennende produkt du kan gjøre mye ut av, men det krever innsats og trening. Jeg har hatt som mål å gjøre min burger så «amerikansk» som mulig, og er inspirert av burgeren Juicy Lucy fra Minnesota, forteller Ann som til daglig er kjøkkensjef ved Raus Bar & Bistro på Lillestrøm.

Dette falt tydeligvis i god jord hos dommerne som hadde følgende begrunnelse for å kåre Anns burger som konkurransens beste: – Dette er en burger som møter alle forventninger til hva en burger skal være. Crispy, juicy og med god kjøttsmak. Den sitter godt i hånda, og du får lyst på stadig mer etter hvert som du spiser!

NM i kaffekunst:

Etter fire dager med smaking, brygging, cupping, dufting og klassifisering, kunne Marit Lynes, daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon og nasjonal koordinator for SCAE Norge, kåre vinnerne i de fem grenene som inngår i Norgesmesterskapet.

De fem klassene det ble konkurrert i, var Coffee in good spirits, Cup tasting, Latte Art, Classic Barista og Brewers cup.

Preben Oosterhof vant Coffee in good spirits, Ingrid Aas vant Cup tasting, Sara Mahmood vant Latte art, Roy Rosenberg vant Classic barista og veteranen og verdensmesteren Odd Steinar Tøllefsen vant Brewers cup.

Årets grønne kokk:

Årets grønneste kokker ble også kåret under SMAK-messen. Her var det Nina Kristoffersen og Joachim Lindgren som kunne juble høyest. Og det gjorde de. Ja, faktisk så gråt de av glede.

– Dette er velfortjent - vi har øvet oss masse på å finne fram til det rette å servere, sa de etter at seieren var sikret.


Bak Statholdergaarden-kokkene fulgte duoen André Larsen fra Thon Hotel Lofoten og Espen Ramnestedt fra Restaurant Smak i Tromsø på andreplass, mens Odd Ivar Haglund og Dainis Sudniks fra Brasserie Fengselet endte på tredjeplass.

GLADE: Vinnerne av kokkekonkurransen Årets grønne Kokk 2017: Nina Kristoffersen og Joachim Lindgren, Statholdergaarden. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no.

NM for resepsjonslærlinger

Ole Henrik Stølen vant tidenes første NM for resepsjonslærlinger.

– Dette hadde jeg aldri trodd, utbrøt en glad Ole Henrik Stølen fra Quality Hotel Sogndal – vinner av årets NM for resepsjonslærlinger. Sivert Engebretsen ble sølvmedaljevinner mens tredjeplass gikk til Kristine Moland Pedersen.

KALDT HODE: Ole Henrik Stølen vant NM for resepsjonslærlinger. Foto: Cecile Dahl Rian.

Arrangøren var Lærlingekompaniet og de kunne fortelle om god respons.

– Vi arrangerer jevnlig Oslo og Akershus Cup, men det er første gang lærlinger fra hele landet møtes for å konkurrere. Da det ble sendt ut invitasjoner, var responsen enorm. Ikke alle fikk plass. I semifinalen var det fire grupper med totalt 20 deltakere. Åtte kom videre til finalen, der syv fylker var representert.

I finalen ble det iscenesatt både innsjekk, utsjekk, et tyveri og en full gjest. Dommerne bedømte etter personlig framtreden, kroppsspråk, struktur, skriftlig og muntlig kommunikasjon, effektivitet, faglig kompetanse, sosiale ferdigheter overfor ulike gjester, i tillegg til «det lille ekstra».

Kokkekamp

Det finske laget vant kulinarisk kappestrid hvor landslagskokker fra Sverige, Danmark, Finland, Island og Norge møttes til kokkekamp.

Utfordringen var å lage forrett av lammenyre og brissel fra Nortura, og hovedrett av Sterling-kveite i kombinasjon med sjøkreps. Til dessert var sjokolade fra Valhrona en hovedingrediens.

Det var til slutt det finske laget som gikk seirende ut av konkurransen foran Sverige og Island.

NM i sunn fastfood

Patricias Gatekjøkken fra Bardu stakk av med seieren i NM i sunn fastfood! Blant åtte finalister var det altså Patricias Gatekjøkken som gikk av med seieren.

Juryen har i sin vurdering lagt vekt på den helhetlige tankegangen med langsiktig og konkret arbeid med sunnere menyer. Fokuset ligger på mindre porsjoner, sunnere tilbehør, vegetartilbud og friske, kortreiste grønnsaker. Alt dette uten at det går på bekostning av smak, kvalitet og kundetilfredshet, sa direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), Guttorm Rebnes, på vegne av juryen, som også bestod av ernæringsfaglig rådgiver hos OFG, Cathrine Øverås Frisvold, samt mangeårig redaktør i fagbladet FastFood, Odd H. Vanebo.

SUNN SEIER: Fra venstre: Mariann Åkre fra YX Skulestadmo, Randi Kvaløy fra Shell Kopervik, Anne-Lise Sørensen fra Patricias Gatekjøkken, Svenn Ove Vaagen fra Circle K Berkåk og Guttorm Rebnes, juryformann og direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Circle K E6 Berkåk tok 2. plass, og på delt 3. plass kom YX Skulestadmo (Voss trafikksenter) og Kopervik Bensin og Storkiosk.

NM for ernærlingskokklærlinger

Mari Øyvåg og Chris A. Nguyen vant NM for ernæringskokklærlinger

- Dette var fantastisk morsomt! Marit Øyvåg fra Politihøgskolen og Chris A. Nguyen fra Spir Oslo var begge både overrasket og overveldet.

Samtlige deltakere i konkurransen har lærlingekontrakt i institusjonskokkfaget, og arbeider til daglig med den krevende oppgaven det er å tilberede næringsrik og velsmakende mat innenfor de økonomiske rammer et begrenset kostøre gir. Deltakerne i årets NM skulle tilberede lunsj, middag og dessert til 8 personer innenfor en kostnadsramme på 70 kroner pr. person. Det var også et krav at næringsinnholdet ikke skulle overstige 1300 kalorier.

PALLEN: Fra venstre Marcus Westergaard og Abdulla Al Majid som tok sølv, Mari Øyvåg og Chris A. Nguyen som ble Norgesmestre og Naheed Batool og Muntaha Keder Omer som vant bronsemedaljen. Foto: Ihne Pedersen.

Vi gratulerer alle vinnere og deltakere med nydelig innsats!

Powered by Labrador CMS