FIKK PRIS: Frode Selvaag er tildelt prisen Årets Kjøkkensjef 2016.

Dette er Årets Kjøkkensjef 2016

Frode Selvaag ble under landsmøtet til Norges Kokkemesteres Landsforenings tildelt prisen som årets kjøkkensjef.

– Frode Selvaag er en person som legger ned masse tid med tanke på kvalitet og råvarer. Han er utrolig opptatt av faget. Lokale råvarer, kortreist, ja det skal det være, og det å fremme faget og bransjen overfor unge flotte mennesker er og blir en glede. Spør vi ham om å må bli med på noe, så er svaret alltid JA, skriver NKL i en pressemelding.

– Jeg tror ikke jeg kjenner noen andre med så mye kjærlighet, stolthet, ydmykhet, glede, godhet og faglig styrke som han, legger daglig leder Bodil Skjørestad til.

Ung, men erfaren

Frode Selvaag er en ung, men likevel erfaren kokk fra Sandeid. Han har vokste opp med og i grytene til både mor, mormor og farmor. Han ble tidlig i livet interessert i båt og fiske, med utrolig mange turer med farfar og morfar. Han finner fremdeles roen på sjøen.

Frode flyttet til Haugesund som 15 åring for å ta kokkeutdanning på Karmsund vgs. Etter skolen tok han fatt på 2 års læretid hos Arne Brimi ved Fossheim Turisthotell i Lom ( 1999-2001)

Her er noen av hans erfaringer:

Ansvarlig for daglig drift (Commis) av kjøkkenet på Gastronomisk institutt i Stavanger ( 2002- 2004)

Kokk ved den Norske ambassaden i Washington DC, USA hos Knut Vollebæk ( 2003-2004)

Studieturer til Italia, Bergamo og Sorrento, som har gitt reisefeber og masse faglig inspirasjon.

Soussjef på Craigs Kjøkken i Stavanger

Kjøkkensjef på Spa Hotell Velvære (2006-2010)

Driver nå Ryfylkekokken AS og er offisiell Sterling Chef for Sterling White Halibut, Hjelmeland.

Kursvirksomhet

Ellers har Frode nok av prosjektere han deltar i. Norsk Smak skule og « Ekte og enkelt» er to av mange.

– Norsk smakskule er et fantastisk kurs som ble til etter at Arne Brimi fikk næringsprisen fra Nord–Gudbrandsdal Regionråd i 2007, skriver Skjærestad.

Førstnevnte går ut på kursing av barn og barnehageansatte, hvor målet er ren smaker. «Ekte og enkelt» er et prosjekt som jobber sammen med tilrettelagte bedrifter, her går det på mestring innenfor kokkefaget. Alle kan ikke meste alt, men når man lærer de enkle, gode triksene, blir arbeidsgleden stor.

Frode er også «fast» læremester for Lærlingkompaniet Rogaland, der han holder flere kurs i året for kokkelærlinger. 

Får designe fremtidens møterom

Når Clarion Hotel The Hub åpner i mars 2019, får studenter og designinteresserte en unik mulighet til å utforme et av hotellets møterom med konsept, design og navn. Vinneren av «Creative Room Challenge» får ideen sin satt ut i live på det som skal bli landets største konferansehotell. Les hele saken

Til toppen