ÅRETS VINNER: Gilde pinnekjøtt av lam er årets beste pinnekjøtt i 2019. Illustrasjonsfoto: Gilde.

Dette er årets beste pinnekjøtt

Kresne ganer har talt: Gilde Pinnekjøtt av lam fra Nortura PROFF vant kåringen Årets pinnekjøtt 2019, i regi av Nores.

Publisert


Gilde Pinnekjøtt av lam fra Nortura PROFF vant kåringen «Årets pinnekjøtt 2019» denne uken. For 32. gang arrangerte Nores kåringen hvor godt over 120 fagfolk kunne stemme frem det beste pinnekjøttet.

– Vi er kjempestolte og beæret over seieren i Nores sin kåring av «Årets pinnekjøtt 2019. Det er en stor anerkjennelse for oss i Nortura PROFF – og ikke minst til våre dyktige folk i Sogndal som produserer Gilde pinnekjøttet. Denne kåringen har etter hvert blitt en viktig tradisjon i forkant av julesesongen – og selvfølgelig ekstra stas når vi går helt til topps! Vi vil også benytte muligheten til å takke Nores for et flott arrangement, sier Morten Jakobsen Fossmo i Nortura.

De over 120 fremmøtte på restaurant Bryggeloftet og Stuene i Bergen fikk teste seg gjennom pinnekjøtt fra fem ulike leverandører. Pinnekjøttet blindtestes før alle deltar i en påfølgende avstemning. De ulike leverandørene ble målt på kjøttets smak, konsistens og utseende.

JUBEL: Erik Strøm (Nores), Morten J. Fossmo (Nortura) Brita Hesthamar (Nortura), Martin Haugsvær (Nortura), Nina Steine (Nortura) Mona Kloster (Nortura), Cecilie F. Framholt (Nores).

Årets leverandører var A. Idsøe, Nortura Proff, H. Brakstad, Grilstad og Brødr. Ringstad.

GODE SMAKER: Konkurransen ble avholdt på Bryggeloftet og stuene i Bergen.

Pinnekjøttet til årets vinner er laget av kun norske lam, med egne krav til kjøttfylde og fett. I Sogndal har de lange tradisjoner for produksjon av pinnekjøtt. Der produserer de på tradisjonelt vis, med tørrsalting og lang modningstid. Dette gir pinnekjøttet en god og moden spekesmak.

– Smakspanelet, Nores` medlemmer, utførte testen med stor seriøsitet, nøyaktighet og glede. For mange er pinnekjøttesten en viktig arena for å kartlegge årets kvalitet og for valg av leverandør til nettopp deres bedrift, sier Pål Semb-Johansson, administrerende direktør i Nores. Det ble en svært jevn konkurranse under årets pinnekjøttest.

Om vinnerkjøttet sa juryen blant annet; Rikt på smak, velbalansert, nydelig konsistens, fin farge og et nydelig pinnekjøtt.

Powered by Labrador CMS