KLAR FOR SMAK: Burgere er i vinden, både på hippe burgerjointer i byene, og langs motorveien på bensinstasjoner og gatekjøkken.

Den store burgerbølgen på SMAK 2017

Kjøttkake og salat i brød blir tema under SMAK 2017, med tidenes første Norgesmesterskap i Burger 2017 og et eget burgerseminar.

Burgere - tre dager til ende!

SMAK 2017 får en smak av burger. Det er prosjektgruppen for Cafe & Convenience som har valgt den folkelige kjøttkaka som et av hovedtemaene på messen på Lillestrøm.

Gruppen består av Per Engen, ASKO; Raymond Wiig, Foodtech; Christine Sund, Orkla Foods; Torbjørn Ellingsen, Kysten Rundt; Erik Tønnesen, NorgesGruppen Servicehandel og Odd Henrik Vanebo, forlaget Lodiz AS.

NM i burger

Hvem lager den beste burgeren i Norge? Det skal vi enedlig få svar på - under «Norgesmesterskap i Burger 2017» som avholdes på messen.

Her inviteres alle kokker, bakere og lærlinger til å delta. Konkurransen strekker seg over to dager torsdag 9. og fredag 10. februar. Det er dommertrioen ledet av Jørn Lie med Mona Halvorsen og Tuan-Khanh Nguyens som meddommere, som vil stå for bedømmelsen.

- Vi vil ha den mest juicy, smakfulle burger med masse crisp! uttaler hoveddommer Jørn Lie.

Burgerseminar

Onsdag 8. februar vil det bli arrangerte burgerseminar. Hovedinnleder blir burgerentusiast Jonas Werner Andersen, kategorisjef i NorgesGruppen. Jonas jobber med «trend spotting» og har sine betraktninger om årsaker til at burger i dag er en stor snakkis i bransjen. Han vil dele innsikt om hvordan trender skapes og vise til eksempler på aktører som har stått for i spissen for den store Burgerbølgen.

Birgit Opland, driver av Opland Burger & Steak i Østbanehallen, vil fortelle historien om Opland-Burgeren: Råvarene styres bokstavelig fra jord til bord. Dyrene kommer fra utvalgte beiteområder i Gudbrandsdalen. Burgerne grilles i Jospergrillen med spesialkull fra Argentina.  Bakteppet er Birgits hjemgård i Trøndelag, Opland.

Tarje Haakstad, eier og driver av Døgnvill Burger, omtales gjerne som "Mr. Burger". Han er forfatter av Burgerboka og vil fortelle fra egen oppvekst med burgeren og burgerhistorien så langt.

- Nå håper vi alle landets burgerentusiaster vil å melde seg på i konkurransen og knive om NM-tittelen, sier prosjektleder for SMAK 2017, Torill Engelberg.

Ringrev til Miele

Anders Kjekstad er ny norgessjef for Miele fra august 2017. Miele står for tiden øverst på nordmenns ønskeliste, og det selges flere Miele-produkter i Norge enn i nærmest alle andre land. Les hele saken

Til toppen