Danske til topps

Nikolaj Schmidt Skadborg fra Danmark gikk til topps i den regionale konkurransen for S.Pellegrino Young Chef 2016 i Skandinavia, og vil representere regionen i finalen i Milano i oktober.

Etter bemerkelsesverdige prestasjoner av 10 av de mest talentfulle unge kokkene i Skandinavia ble danske Nikolaj Schmidt Skadborg kåret som vinner av den lokale S.Pellegrino Young Chef 2016 konkurransen for Skandinavia. Han vil dermed gå videre til den internasjonale Grande Finale-konkurransen, 13. oktober 2016 i Milano.

Anders Rytter fra Restaurant Höst i København og Petter Sævareid fra Bekkjarvik Gjestgiveri på Austevoll fulgte på plassene bak Schmidt Skadborg.

Med sin signaturrett laget av – Pork belly in mead ”bbq" , aged pork heart, dried herbs, flowers, oyster emulsion - trakk Schmidt Skadborg det lengste strået.

Semifinalistene ble valgt ut av ALMA, det verdensledende internasjonale utdannings- og opplæringssenteret for det italienske kjøkken (www.alma.scuolacucina.it), og konkurrerte om å få delta i den globale finalen og vinne den prestisjefylte tittelen S.Pellegrino Young Chef 2016.

Konkurransen ble avholdt hos Kulinarisk Akademi, hvor en jury bestående av anerkjente kokker- inkludert Charles Tjessem/Norge, Jonas Lundgren/Sverige, Pekka Terävä/Finland og Christian F.Puglisi/Danmark smakte på deltakernes signaturretter. Vinneren ble bestemt ut fra konkurransens fem «Golden Rules»: Ingredienser, ferdigheter, originalitet, utseende og budskap.

Får designe fremtidens møterom

Når Clarion Hotel The Hub åpner i mars 2019, får studenter og designinteresserte en unik mulighet til å utforme et av hotellets møterom med konsept, design og navn. Vinneren av «Creative Room Challenge» får ideen sin satt ut i live på det som skal bli landets største konferansehotell. Les hele saken

Til toppen