Åpner sørlandets største hotell

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

I dag åpner Scandic Kristiansand Bystranda dørene - midt på idylliske Bystranda i sentrum av Kristiansand. Hotellet får en av Norges beste beliggenheter, og med dette fortsetter Scandic sin ekspansjon på det norske markedet. 

Hotellkjeden Scandic satser videre på innovative, miljøvennlige og spennende designløsninger med sitt nyeste hotell. Hotellet ligger midt i byen og midt på stranda, og vegg-i-vegg med Aquarama som blant annet kan tilby treningsfasiliteter, SPA samt et av Norges største badeland.

–Scandic vokser og vi er stadig på jakt etter hotellprosjekt med god beliggenhet. Med Scandic Kristiansand Bystranda har vi truffet perfekt - dette er et av Norges flotteste hoteller rett ved stranden og samtidig midt i byen. Endelig får Sørlandets hovedstad et hotell som tilbyr det beste både for ferie- og jobbreisende. Det gjør at vi i sommerhalvåret satser på barnefamilier og ferierende mens fokuset i vinterhalvåret er på kurs og konferanse, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge, i en pressemelding.

 



 

Tar med havet inn
Fra hotellet har man en fantastisk utsikt over stranden, båthavnen og resten av skjærgården fra de fleste av gjesterommene og hotellets restaurant og bar. Og samspillet mellom hav og mennesker finner man også igjen innendørs.

–På Scandic Kristiansand Bystranda sover du så godt som på stranden, og derfor er hovedtemaet for interiøret menneskers møte med havet. Fargene er blant annet inspirert av storm, morgentåke, skipsskrog og containere, sier hotelldirektør Håvard Solum.

Det er det svenske interiørfirmaet Krook & Tjäder som står for utformingen av rommene og fellesarealet i det nye hotellet.

 

Fleksible løsninger
Scandic Kristiansand Bystranda er Sørlandets største hotell og har over 800 sengeplasser fordelt på 229 rom. Det er et resultat av smarte og fleksible løsninger som gjør at de fleste av rommene enkelt kan utvides med ekstra sengeplasser ved behov. 

Det nye hotellet er selvfølgelig også bygget slik at det oppfyller Scandics tilgjengelighetsstandard på hele 110 punkter. Denne standarden omfatter alt som tilbys og er et integrert hensyn for alle produkter og tjenester på hotellet.  

–Ved hjelp av smarte løsninger legger Scandic forholdene til rette for alle gjester uansett om de har svak hørsel, bruker rullestol eller har andre funksjonshemminger. Itillegg er 23 rom spesialtilpasset gjester med spesielle behov, sier hotelldirektør Solum.



Miljø i strandkanten
Scandic har utviklet det som i dag er et bransjeledende og prisvinnende miljøprogram. Det innebærer at sunne miljømessige, økonomiske og sosiale aspekter skal gjennomsyrer beslutninger i den daglige hotelldriften. Det nye hotellet i Kristiansand er Svanemerket, og det gir et svært lavt energiforbruk, god avfallshåndtering og at det brukes lite miljøskadelige stoffer.

–For oss i Scandic er det å satse på miljøet viktig, og vi stiller tøffe krav til oss selv for at våre hoteller skal være så snille mot miljøet som mulig. Et resultat av det er at hele 98 prosent av inventaret i våre hotellrom er gjenvinnbart, forteller hotelldirektør Håvard Solum.



HOTELLFAKTA
Antall rom: 229
Antall senger: 814
174 standardrom
54 superiorrom
1 suite
43 connecting-rom
23 tilgjengelighetsrom
1 restaurant
1 bar

Teaser:

I dag åpner Scandic Kristiansand Bystranda dørene - midt på idylliske Bystranda i sentrum av Kristiansand. Hotellet får en av Norges beste beliggenheter, og med dette fortsetter Scandic sin ekspansjon på det norske markedet. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS