Altia forsterker

Altia styrker sin vinportefølje i det norske markedet med premiumvinene til Charles Smith Wines: Kung Fu Girl Riesling, Velvet Devil Merlot, Boom Boom! Syrah, Eve Chardonnay og Chateau Smith Cabernet Sauvignon.

KUNG FU: Kung Fu Girl Riesling er en populær vin.
KUNG FU: Kung Fu Girl Riesling er en populær vin.

Kung Fu Girl Riesling blir stadig belønnet med 90+ poeng i de mest anerkjente vinpublikasjonene i verden og er navngitt tre ganger av Wine Spectator i listen over topp 100 viner, senest desember 2016. Velvet Devil Merlot har fått 89 poeng i Wine Spectator med omtalen; «Frisk, levende og tiltalende, med blomstertoner rundt en kjerne av rips og tranebær».

En av Altias største leverandører, Constellation Brands, har kjøpt premiumporteføljen til Charles Smith Wines og har valgt å utnevne Altia som distributør. Constellation Brands sin vinportefølje omfatter allerede mange anerkjente merker som Robert Mondavi, Ruffino og Ravenswood, som Altia også representerer i Norge.

Mannen bak merket, Charles Smith selv, er en tidligere rockeband manager i Europa. Mye god mat og drikke under turnélivet ble en katalysator for hans lidenskap for vin, som til slutt endte i karrieren han har i dag. Etter flere år i Europa dro Charles Smith tilbake til USA i 1999 og åpnet en vinbutikk. Under en «road trip» i slutten av 1999 møtte han en fransk vinprodusent i Walla Walla, Washington. De to mennene oppdaget en felles lidenskap for god Syrah og dette møtet ble starten på et ekte vineventyr. Samarbeidet startet i 2001 med lanseringen av K Vintners Wines, og i 2006 ble Charles Smith Wines født. Hensikten med dette moderne prosjektet var å lage viner som kan nytes nå, men med så mye karakter og konsentrasjon som mulig, samt å reflektere jordsmonnet og druene vinen er laget på. Charles Smith mantra er «It's just wine, drink it».

Ringrev til Miele

Anders Kjekstad er ny norgessjef for Miele fra august 2017. Miele står for tiden øverst på nordmenns ønskeliste, og det selges flere Miele-produkter i Norge enn i nærmest alle andre land. Les hele saken

Til toppen