Arkiv

Fant 4364 artikler

Tittel Dato

Den «undervurderte» reiselivsindustrien

En 74-siders rapport, utarbeidet av Innovasjon Norge, inneholder noen oppsiktsvekkende punkter den norske hotellbransjen, bokstavelig talt, bør kikke på.

NYTT OM NAVN: Ny mann i Bako

Tore Arne Myhren er ansatt som prosjektleder og salgskonsulent på Bako.

Scandic med «indre-filet»

Scandic Brennemoen har åpnet dørene. Hotellet ligger midt i mellom byene Askim og Mysen i Indre Østfold. Dermed er Scandic på plass i en region i sterk utvikling, kun 45 minutter fra Oslo.

– Et nytt og utradisjonelt hotell

Høsten 2020 åpner Miklagard hotell dørene. Hotellet ligger ni minutter unna OSL Gardermoen og kommer til å skille seg kraftig ut fra eksisterende hoteller i regionen.

Nå "spirer" det på Hellerasten

I sterk kontrast til naturen rundt, blir det bare grønnere og grønnere på grusbanen på Hellerasten. Arbeidet med å lage kunstgressbane er nemlig godt i gang.

Best pinnekjøtt fra Grilstad

Trøndersk pinnekjøtt fra Grilstad vant kåringen «Årets pinnekjøtt 2018» denne uken. For 30. gang arrangerte Nores kåringen hvor godt over 100 fagfolk kunne stemme frem det beste pinnekjøttet.

Lutefisk-sesongen er åpnet

I går gikk det uoffisielle startskuddet for årets lutefisk-sesong hos Lofoten Fiskerestaurant. Og de fremmøtte fikk selvsagt smake verdens beste lutefisk.

Sinclair til salgs - igjen

En av Norges mest legendariske veikroer, Sinclair i Kvam, er nok en gang til salgs.

Nytt vertskap på Dalen Hotell

Når eventyrhotellet åpner dørene sine igjen april 2019 er det med nytt vertskap: Alita Dagmar Kristensen og David Sandem.

Nypusset arvesølv

Det er en kjent sak at også arvesølvet trenger en finpuss av og til. Nå har Det Norske Brenneri sitt edleste arvesølv fått en etterlengtet puss.

Plankekjøring for Ringnes

På nye Ringnes Brygghus, i de gamle bryggerilokalene på Grünerløkka, kan du nå fråtse i både spennende øl og matchende, lekre smørbrød – servert på full eller halv planke. De kunnskapstørste skal også få sitt gjennom ulike typer kursing.

Nok en seier til Scandic Nidelven

Man trodde kanskje ikke det var mulig, men Scandic Nidelven fortsetter å utvide og utvikle frokosttilbudet sitt videre. Dermed ble det et nytt gull i «Frokost-NM» for Trondheims-hotellet som nå har 12 gulldiplomer på veggen.

Skaper ny europeisk hotellkjempe

De norske hotellselskapene First Hotels og Belvar slår seg sammen for å erobre Europa. Samlet omsetter selskapene for vel to milliarder kroner, men vil doble fra dagens nivå på kun to år.

To Oslo-hoteller på prestisjeliste

Hele to hoteller i Oslo har fått plass på reisemagasinet Condé Nast sin prestisjetunge liste over de beste hotellene i Nord Europa. Se hvilke hoteller som kan feire litt ekstra i dag.

Stjernemøte i Bergen

Restaurant Nova på Hotel Norge by Scandic byr opp til kulinarisk fest. Hovedrollene skal "spilles" av vår egen Bocuse-helt Ørjan Johannessen og Noma-gründer Claus Meyer.

De skal mette NRK

Compass Group, med merkevaren Eurest, har signert en avtale med NRK om måltidsleveranser verdt 240 millioner.

Har du lyst, har du lov...

It’s all about love. It’s all about politics. It’s all about wine… Fjern den andre linjen og elsk den gode vin - uavhengig av geografi, religion eller politikk. Det er oppfordringen fra vår vinskribent etter å ha stiftet bekjentskap med israelsk vin.

Re-Naa flytter inn i luksushotell

Et flunkende nytt luksushotell i Stavanger blir nytt hjem for Michelin-restauranten Re-Naa.

Lover både lys og varme

Petter A. Stordalen beskriver det som en skatt og merkevare-og konseptutvikler Siri Løining kaller det en drømmejobb. Slik blir det nye Sommerro-hotellet i gamle Oslo Lysverker.

Fra NKL til NKL

Norges Kokkemesteres Landsforening møter morgendagen med nytt navn og profil. Det nye navnet er Norske Kokkers Landsforening.

Inviterte hele Bergen til fest

Det ble en festaften uten like under den offisielle åpningen av Bergens nye «storstue», Hotel Norge by Scandic i helgen. – Det ble akkurat så bra som vi hadde drømt om, sa en begeistret Svein Arild Steen-Mevold.

NYTT OM NAVN: Flere rokkeringer i Scandic

Etter en sterk vekst i både antall hoteller og ansatte de siste årene, tar hotellkjeden grep og gjør endringer i sitt norske lederteam.

NM-gull til Werkland

Håvard Werkland fra Scandic Nidelven i Trondheim gikk til topps i NM i Kokkekunst 2018 på hjemmebane.

Maaemo flytter

- Veldig skummelt, sier kjøkkensjefen på Norges beste restaurant.

Mer enn «bare» en restaurant

Hos Bølgen & Moi i Drammen står aktivitetene i kø for tiden med alt fra foredrag av internasjonale storheter innen vin til after works og champagnelunsjer. – Vi ønsker å være noe mer enn «bare» en restaurant, sier Toralf Bølgen.

Slik blir Norges sørligste hotell

Når nye Mandal Hotel åpner dørene 2. mai 2019 skal det jaktes konferansekunder fra Stavanger til Kristiansand.

Thon-kokk vant Arktisk Kokk 2018

Kjøkkensjef Daniel Andreas Lind ved Thon Hotel Nordlys tok førsteplassen i konkurransen Arktisk Kokk 2018.

Innfører krav om innrapportering av tips

I dag melder Dagbladet at regjeringen innfører krav om at arbeidsgivere skal rapportere inn tipsen til skattemyndighetene. NHO Reiseliv reagerer sterkt på dette kravet, og mener Siv Jensen har ignorert høringssvarene fra NHO Reiseliv og NHO sentralt.

Bakeri fra Mandal er landets beste

Edgars Bakeri i Mandal er kåret til Årets Bakeri 2018. De får prisen for å ha lagt om kursen til å satse på godt tradisjonelt håndverk og gode råvarer.

«Alle» vil til Nord-Norge

Når Ola og Kari blir bedt om å velge ett drømmefylke for en høstferie, er det Nord-Norge som tar alle pallplasseringene.

Kalvekam på menyen i Bocuse d’Or

En fem ben lang kalvecarré fra fransk spekalv blir hovedråvaren til fatretten i Bocuse d’Or i Lyon i januar 2019. Norges kandidat, Christian André Pettersen og hans team, er klare til å ta fatt på utfordringen.

Edle dråper fra Arcus

Årets Gilde Juleaquavit handler blant annet om kjærlighet til norsk matkultur. Det er også en debut «det lukter svidd av».

Blossa 18 er avslørt

Hvert år reiser Blossa-gjengen verden rundt på jakt etter spennende smaker til sin årgangsglögg. Denne gangen gikk reisen til den italienske Amalfikysten. Resultatet er en smak av Limoncello og middelhavskrydder.

McDonald's tester papirsugerør

McDonald’s Norge går nå i gang med en omfattende testing av papirsugerør. Tilbakemeldingene fra restaurantgjestene vil være et viktig bidrag til beslutningen om hva "burgerkjeden" velger som alternativ til plastsugerør.

Røyland gård er Årets Lokalmatgründer

I knallsterk konkurranse ble det til slutt Gunnar Sagstuen og Pernilla Vea fra Røyland Gård som stakk av med den prestisjetunge prisen.

Ny utstilling hyller norsk design

THE THIEF har åpnet dørene for noen av Norges mest spennende designere. Utstillingen «New Norwegian design» er en hyllest til norsk skaperkraft.

Fever-Tree til Multibev

Fever-Tree har etablert seg som verdens ledende leverandør av premium mixere. Nå skal Multibev og Solera forsøke å løfte merkevaren i det norske markedet ytterligere.

– Kan bli en revolusjon

Med sitt nyutviklede baderomskonsept vil produsenten Amfi-Top halvere renoveringstiden av hotellbad og spare hotellnæringen for store summer.

900 i kø for jobb på Stordalen-hotell

Clarion Hotel The Hub skal rekruttere til 250 nye stillinger før hotellet åpner 1. mars 2019. Søndag sto hele 900 søkere i kø rundt kvartalet, med mål om å kapre drømmejobben.

«Kjære restaurantanmelder, vit hva du anmelder»

Da en av Oslos mest populære bistroer, Le Benjamin, nylig ble anmeldt i Aftenposten, fikk de kritikk for å "ikke formidle den riktige brasserie-følelsen". Nå synes restaurantens daglige leder at det er på tide å forvente mer av anmelderne. Les hele svaret på anmeldelsen her.

NYTT OM NAVN: Ny konserndirektør i Haut Nordic

Olav Langli (42) er ansatt som konserndirektør i Haut Nordic AS samt administrerende direktør og partner i Haut Nordic Facility Services AS. Og får han det ikke til "å svinge" venter en slitsom straff...

Best Western til Tromsø

Hyggelige Amalie Hotel ønskes velkommen som nytt medlem i Best Western Hotels & Resorts.

Radisson-trippel på Gardermoen

Radisson Hotel Group slapp i dag nyheten om at de skal åpne sitt tredje hotell ved Gardermoen, etter at de overtar hotellet som tidligere het Best Western Oslo Airport Hotel.

NYTT OM NAVN: Blir F & B-sjef på Amerikalinjen

Ørjan Lundmark blir Director of Food & Beverage på Amerikalinjen.

Ny-gammelt storhotell i Trondheim

En av hotell-Norges virkelige klassikere får etterlengtet oppsving. I august 2020 vil et flunkende nytt konferansehotell stå klart på Tiller i Trondheim.

Sommervekst i hotell-Norge

De «fire store» hotellbyene kunne alle notere seg for vekst i antall solgte hotellrom i sommer. Stavanger ble sommerens hotellvinner, tre år etter Petter Stordalens «blodet renner i gatene»-sitat.

Scandic x 3 i Lofoten

Scandic Norge overtar hotelldriften av Vestfjord Hotell i Svolvær og sikrer seg dermed sitt tredje hotell i Lofoten.

Tine med «nødhjelp» til söta bror

Det er krisestemning i Sverige etter at lagrene til sjokolademelken O`boy gikk tomme. Nå tar Tine og Litago grep og sender nødhjelp over grensen til vår sötsjuka bror.

Setter bærekraft på menyen

Norske kunder, turister og det offentlige blir stadig mer opptatt av bærekraft når de velger tjenester. Det betyr at bransjen trenger oppdatert kunnskap. Og det skal de få 10.-11. oktober.

Sammen mot menneskehandel

Etter et år hvor gjestene kan velge bort daglig rengjøring til fordel for et bidrag til UNICEFs arbeid mot menneskehandel, går hotellkjeden Quality Hotel nå et steg lenger.

Fant 4364 artikler. Viser 1–50.

Til toppen